arjen ligtvoet

arjenArjen Ligtvoet (1970) studeerde in 1995 af als econoom aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend werkte hij in het bedrijfsleven en in de non-profitsector als economisch redacteur, financieel controller en onderzoeker. Sinds 2002 werkt hij samen met Cathelijne de Busser als tekstschrijver, schrijftrainer en tekstadviseur voor hun gezamenlijke tekstbureau Tekstridder. De vele teksten van managers, ambtenaren en adviseurs die hij onder ogen krijgt, motiveren hem steeds weer in de strijd tegen vaagtaal.

View Arjen Ligtvoet's LinkedIn profilemijn profiel op LinkedIn

Websites van Arjen Ligtvoet

Arjen heeft de volgende boeken geschreven

TekstridderTekstridder financieel

7 gedachten over “arjen ligtvoet

 1. Pingback: De vaagste taal van 2009 | WFnieuws

 2. Philip ten Bosch

  “Laat ik het zo zeggen” vind ik de meest onzinnige, nietszeggende uitdrukking die onzettend veel gebruikt wordt. Deze had van mij met stip mogen winnen.
  Mvg, Philip ten Bosch

 3. Lex van der Hoeven

  Hebben jullie geen dumpplek voor vaagtaal?
  Ik zou daar graag het volgende ambtelijke hoogstandje achterlaten:

  “Hoe kunnen we een brug bouwen tussen de flexibiliteit en eigenreflexie?”

  Aanleiding: een brief waarin wij een sanctie aankondigden. Dit nadat we de ontvanger al twee keer eerder aan zijn contractuele verplichting herinnerd hadden. Degene die de boodschap moest overbrengen werd nerveus en begon krom te redeneren dat wij eigenlijk ook een beetje medeschuld hadden. Het resultaat van het antwoord op bovenstaande vraag was een gewijzigde brief waarin de afgekondigde sanctie werd vervangen door een vriendelijk verzoek.

 4. admin Bericht auteur

  Beste Wim,

  De rode (Vaagtaal)kaart versturen we doorgaans per post. Ik zal ook op rodekaart.nl eens een suggestie voor een rodekaart doen!

  Hartelijke groet,

  Arjen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>