Vaagtaal top 10 citaten

Hoe kun je ‘in je kracht staan’ als gedoogkabinet? Minister Leers pareerde deze vraag handig met een welgemeend ‘het heeft mijn aandacht’. Intussen ergerde premier Rutte zich groen en geel aan de oppositie die alles ‘decontextualiseerde’. Gelukkig zijn alle politici over een ding eensgezind: Nederland moet ‘duurzaam’ worden, dat is het allerbelangrijkste.

En de betekenis is…
De winnaars van de Vaagtaalverkiezing 2011 zijn weer lekker vaag. In onze zoektocht naar duidelijkheid biedt het internet gelukkig uitkomst. Wil je weten wat ‘in je kracht staan’ betekent? Simpel, dat is ‘één zijn in je dualiteit’:

1. In je kracht staan is iedereen nodig hebben want wij zijn allen één. Dit is de dualiteit die wij ervaren als lichtwezens die leven in materie (een nieuwetijdskind)

Je meldt aan je baas dat het echt tijd is voor die beloofde loonsverhoging. Hij scheept je af met het gevreesde ‘het heeft mijn aandacht’.

2. Het heeft mijn aandacht en ik zal te zijner tijd zonodig gepaste maatregelen nemen (Gezondheidsraad)

Premier Rutte weet hoe ‘decontextualiseren’ in zijn werk gaat, en waar het goed voor is. Wij nu ook:

3. Leren is contextgebonden, maar i.v.m. transfer moet je ook kunnen decontextualiseren (een alumnivereniging)

uitslag Vaagtaalverkiezing 2011

‘Duurzaamheid’ blijft hoge ogen scoren in de Vaagtaalverkiezing. Eenkele jaren geleden was het vooral iets ‘groens’, maar in tijden van crisis heeft ‘duurzaamheid’ meer met de toekomst te maken:

4. Initiatieven op het gebied van duurzaamheid kunnen de winstontwikkeling positief beïnvloeden en de vastgoedbeleggingen in potentie ‘toekomstbestendig’ maken (Duurzaam Vastgoed)

Vooral jongeren hebben een hekel aan ‘Mijn’ dit en ‘Mijn’ dat. Vooral als ze dan ineens weer met ‘u’ worden aangesproken:

5. Heeft u een vraag over het inloggen op uw Mijn NS account? (NS)

Iemand de hand schudden, zo hoort het in Nederland volgens de inburgeringscursus. Helaas zwijgt die cursus in alle talen over wat een ‘beleidshandreiking’ is.

6. Na evaluatie worden de opgedane ervaringen en producten aan CMO’s in andere provincies beschikbaar gesteld via praktische workshops, een train-de-trainer en beleidshandreiking (Expertise Centrum voor Jeugd, Samenleving en Opvoeding)

Vroeger werkten we dom, star en ondynamisch. Tegenwoordig is alles beter, want volgens de wetenschap is het ‘Nieuwe Werken’ toch vooral Heel Slim!

7. Volgens professor Volberda van de Erasmus Universiteit is het Nieuwe Werken een samenspel van dynamisch managen, flexibel organiseren en slimmer werken (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties)

Mijn oma ging graag naar de huishoudsbeurs, maar dat is wel erg vorige eeuws. Gelukkig is die oubollige taal ff flink gepimped upped.

8. Een positieve verandering teweeg brengen, dat is wat het LifeStyle Event BE BETTER wil doen! (de Betere Wereld)

Bezuinigen is een Heel Vies Woord, daarom noemen we het ‘ombuigen’ of ‘heroverwegen’. Helaas zijn er altijd weer van die betweters die zich geroepen voelen om even uit te leggen wat een heroverweging ook al weer is.

9. De ambtelijke werkgroep Heroverweging Wonen heeft zich strikt aan de opdracht gehouden om tot bezuinigingsvoorstellen te komen (Bouwend Nederland)

Nederlanders zijn melkmuilen, dat weten we allemaal. Voor reclamelui en brancheclubs kun je niet met ‘melk’ aankomen. Zelfs het krachtige ‘Melk de witte motor’ is kennelijk niet meer genoeg.

10. De scheidslijn tussen extra gezonde zuivel en functionele zuivel is voor de consument minder relevant (Food Service Instituut Nederland)

Een gedachte over “Vaagtaal top 10 citaten

  1. Pingback: ‘In je kracht staan’ wint vaagtaalverkiezing 2011 | Vaagtaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>