stijlwijzer

Het boek voor iedereen die gelezen wil worden, én met meer plezier wil schrijven

Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren
tweede, herziene editie

Aanbieding – een handige schrijfhulp voor slechts € 24,90

Bestel nu de Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren, een praktische gids voor aantrekkelijk en begrijpelijk schrijven. Bij rechtstreeks bestellen betaal je geen verzendkosten. Mail je bestelling naar info@vaagtaal.nl.

Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren
Schriftelijke vaagtaal komt vaak voort uit een verkeerde schrijfaanpak. Voor wie zijn schrijfstijl wil verbeteren, is er daarom de Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren.

Schrijven gaat zelden moeiteloos. Schrijven gaat met vallen en opstaan, met schrappen en herschrijven. Schrijven is vaak net hordelopen, lezen helaas ook. Lezers zijn gemakzuchtige en gevoelige types, elke horde die ze tegenkomen is fataal: één verkeerd woord, één lastige uitdrukking, één duistere afkorting, en je tekst verdwijnt in de prullenbak.

Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren is voor mensen die wel willen dat hun tekst wordt gelezen. Je leert duidelijk en prettig leesbaar te schrijven, je leert je eigen schrijfstijl kennen en je leert hoe die op je lezers overkomt. En – zeker niet onbelangrijk – je leert met meer plezier te schrijven.

De enige manier om te leren schrijven is door het te doen, vandaar dat er honderden voorbeelden en oefeningen – met uitwerking – in dit boek staan. De meeste voorbeelden en oefeningen zijn ‘echte’ zinnen uit teksten van klanten, uit brochures en jaarverslagen, uit kranten en tijdschriften. Geen vermaak is immers zo leuk als leedvermaak, leedvermaak over de schrijffouten van anderen.

Maar goed, als je uitgelachen en uitgelezen bent, dan moet je zelf aan de slag. En dat doe je na het lezen van dit boek met meer kunde en met meer plezier! Door de handige spiraalbinding blijft dit leer- en oefenboek keurig openliggen naast het toetsenbord.

Stijlwijzer schriftelijk rapporterenAuteur Arjen Ligtvoet
Titel Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren
Subtitel Praktische gids voor het duidelijk en leesbaar schrijven van zakelijke teksten, met honderden oefeningen
Druk tweede, herziene druk
Omvang 158 pagina’s
Illustraties van Rob Derks
Binding spiraal
Formaat 14x21cm, staand
Uitgever Uitgeverij Tekstridder, Amsterdam 2007
Prijs per boek € 24,90 inclusief btw en verzendkosten
Bestellen e-mail uw bestelling naar info@vaagtaal.nl

Tip – een leuk en leerzaam cadeau met bedrijfslogo

Wat dacht je van de Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren in een kerstpakket of als relatiegeschenk, mét bedrijfslogo op de omslag en een eigen voorwoord? Dat is leuk, origineel en kan al in kleine oplages. Tekstridder kan het boek aanpassen aan ieder bedrijf, met oefeningen en voorbeelden uit eigen teksten, als pocket of met luxe harde omslag. Vraag naar de mogelijkheden!

spiraalbindingWat zeggen lezers over Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren?

„Dit boek raad ik aan iedereen aan die wel eens teksten schrijft! (…) Het is met humor geschreven, waardoor je er niet alleen veel van leert, maar het ook nog eens leuk is om te lezen. (…) Na het doorlezen van dit boek herken ik veel fouten in teksten van anderen en ben ik zelf beter gaan schrijven. Aanrader!“

Dennis Beckers, onderzoeksbureau De Uitkomst

„ (…) Arjen Ligtvoet heeft met zijn Stijlwijzer Schriftelijk Rapporteren een heel toegankelijk boekje gepubliceerd om duidelijke en prettig leesbare teksten te kunnen schrijven. (…) Zo gaat hij onder andere in op onze nationale ziekte: passief schrijven, de zogenaamde Passivitis, maakt hij korte metten met voorzetseluitdrukkingen en haalt hij zinnen uit de tang(constructie). (…) En voor wie er nog geen genoeg van heeft, zijn er oefeningen met uitwerkingen en alternatieven. Kortom, een aanwinst voor wie nu eindelijk eens echt wil leren schrijven.“

Menno Postma, trainer schrijfvaardigheid/tekstschrijver

3 gedachten over “stijlwijzer

  1. Pingback: De beldel in de hemelvilla | Vaagtaal

  2. Pingback: Tangconstructieschrijfwedstrijd | Vaagtaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>