spatiestrooien

Soms slaat een vaagtaler door in een plotselinge drang naar eenvoud. Hij hakt met zijn taalkundige kapmes als een gek in de rondte, net zo lang tot ook het allerlaatste lange woord is gesneuveld. Zelfs samengestelde woorden gaat hij drastisch te lijf: van een parkeerterrein maakt hij een parkeer terrein en een pannenkoekenhuis splitst hij op in een pannen koeken huis.

=> ga naar het volgende vaagtaalsymptoom

spatiestrooien


4 gedachten over “spatiestrooien

  1. Sarah

    Volgens mij komt dit door de invloed van de Engelse taal, waar het inderdaad ‘parking space/area’ is. In het Engels wordt alles in stukjes gehakt. Bijvoorbeeld: zwembad wordt swimming pool en hoofdgerecht wordt main dish.

    Sarah

  2. Henk

    Dan is het dus niet zozeer vaagtaal, maar zijn het voorbeelden van de losschrijfziekte. Inderdaad een veel voorkomend verschijnsel. Ik denk dat Sarah gelijk heeft en het komt door invloed van het Engels. De hoofdregel: als het één begrip is schrijf je het als één woord lijkt niet meer bekend te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>