droombaan in personeelspraat

Stel, je bent op zoek naar een baan en slaat de zaterdagse Volkskrant open. Als amateurwielrenner valt je oog meteen op een advertentie waarin een uitzendbureau op zoek is naar een snelschakelende teamspeler. Heeft dit bedrijf een wielrenner nodig voor de Raboploeg? Nee, het gaat om een Sales Manager Spare Parts.

het schaap met vijf poten

Gelukkig heb je nog meer kerncompetenties, want als voormalig profboxer is de volgende vacature je op het lijf geschreven. Een van je taken is proactief de organisatie in gaan om te sparren met collega’s. Helaas loopt ook dit op een teleurstelling uit. De vacature blijkt van een groot telefoonbedrijf te zijn, waar financieel medewerkers al sparrend een belangrijke bijdrage leveren aan de gestelde bedrijfsdoelstellingen en de optimalisatie daarvan. Verderop vraagt een amusementsbedrijf een representatieve netwerker die mensen weet te binden en te boeien. Je denkt: eureka, ik heb altijd al in een sm-kelder willen werken. Jammer, dit bedrijf heeft een sales engineer nodig die als daadkrachtige initiator ambitieuze groeiplannen in Nederland gaat uitrollen en daarbij de drive heeft om te excelleren binnen een hecht team van gedreven teamplayers.

Houd moed! Ook voor jou is er ergens wel een droombaan. En jawel, onder aan dezelfde pagina zoekt een adviesbureau iemand die intensief contact houdt met opdrachtgevers en deze optimaliseert voor de lange termijn. Mooi, denk je, want je haalt graag het beste uit je medemens. Maar ach, wat een pech, het is niet je fort om proactief concrete oplossingen te bieden en oplossingsgericht mee te denken met de problemen van de klant om zo resultaatgericht oplossingen te implementeren. Daar houd je helemaal niet van.

Uiteindelijk besluit je dat het niet gaat om de inhoud, maar om uitstekende, goede, competitieve, marktconforme en concurrerende arbeidsvoorwaarden met dito doorgroeimogelijkheden, zodat je als bestuurder richting kunt geven (en nee, je bent geen chauffeur) aan een betere toekomst. Gelukkig heeft dit bedrijf een effectieve inwerkperiode. Na afloop daarvan kunt je vast en zeker je taak in deze complexe organisatie vertalen naar normaal Nederlands.

En zo komt je studie Nederlands toch nog van pas, zeker bij het bedrijf dat op zoek is naar een medewerker met een stijle leercurve (jawel, met een lange ij). Toch twijfel je: ben je voor deze functie wel open, laagdrempelig en toegankelijk genoeg? Nee? Jammer, want je had graag gewerkt in een sfeer van saamhorigheidsgevoel.

Deze column komt uit het boek Vaagtaal, met nog veel meer personeelspraat en ander wazig taalgebruik. Koop het bij je boekhandel op de hoek, bij managementboek of bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>