Van vaagtaal tot mindfulnesstrainer

centrum_Mara_2_webHet leven neemt soms een verrassende wending. Ook het leven van een vaagtaalbestrijder.

Zo eindigde het woord ‘mindfullness’ in de Vaagtaalverkiezing 2013 op de vijfde plaats. Terecht, mindfulness, vaak met twee l-len gespeld, wás toch echt een vaag modewoord. Of niet soms?

Had je mij toen voorspeld dat ik anderhalf jaar later zelf mindfulnesstrainer zou zijn? Ik had meewarig naar mijn voorhoofd gewezen en je gevraagd of je je pilletjes die dag wel geslikt had.

Toch is het zo (zie ligtvoetigheden.nl).

Die vijfde plaats van ‘mindfullness’ leverde mij namelijk heel wat reacties op – ook minder subtiele, on-mindful boze reacties van mensen die mindfulness allesbehalve vaag vonden. Om recht te doen aan al die mindfulnessvoorvechters verdiepte ik mij in mindfulness en de achtweekse mindfulnesstraining, die de Amerikaan Jon Kabat-Zinn enkele decennia geleden ontwikkelde.

Als snel was ik verkocht… en na ruim een jaar opleiding ook mindfulnesstrainer. In het Duitse plaatsje Twist, net over de grens bij Coevorden en Emmen, heb ik mijn eigen praktijk, centrum Mara. Mét blog (schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan).

Je kunt er terecht voor de klassieke achtweekse mindfulness- of aandachttraining. Op maandagavond 21 september gaat de training van start (data en tijden). Op donderdagavond 8 oktober start ook een Duitstalige training.

Je kunt ook aanschuiven – zonder aanmelding vooraf – tijdens de open meditatie, woensdagochtend van 06:00 tot 06:45 en vrijdagavond van 19:30 tot 20:15. Kijk even in de agenda voor de data.

Of, je kunt meedoen aan de training ‘beginnen met mediteren’ en de beginnerscursus mindfulnessyoga.

Ik verheug me op je komst, hoe vaag je ‘mindfulness’ nu misschien ook nog vindt :-)

Je kunt natuurlijk ook nog altijd bij me terecht voor duidelijke taal (tekstridder.nl) en de strijd tegen vaagtaal. Binnenkort volgt er overigens nieuws over de Vaagtaalverkiezing 2015. Gegarandeerd mindfulnessvrij!

Hier nog even m’n ‘mindfulle’ websites:
ligtvoetigheden.nl
leichtfuessigleben.de

centrum_Mara_1_web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>