Vaagtalige genomineerden (deel 1)

In de aanloop van de Vaagtaalverkiezing 2014 hier alvast wat wetenswaardigheden over twee vroeg genomineerde woorden: ombuiggesprek en onderzeebootchristen.

Ombuiggesprek
Medio mei stond in de media het ombuiggesprek centraal. Iedereen die van plan is om naar het mbo te gaan, die krijgt een intakegesprek (dat voeren ze niet, dat krijgen ze). Als zo’n potentiële mbo’er dan een studie kiest die té populair is, dan transformeert het intakegesprek zich tot een ombuiggesprek.

De gespreksleiders proberen de leerling tijdens dit ombuiggesprek in een technische richting te duwen. Daar zijn immers de tekorten. Maar vrees niet: “ombuiggesprekken zijn geen ompraatgesprekken”.

(http://www.nd.nl/artikelen/2014/mei/13/vakmanschap-is-meesterschap)

onderzeebootchristenen

Onderzeebootchristen
Onderzeebootchristenen, ook wel passieve christenen genoemd, duiken traditiegetrouw op tijdens de kerstnacht, verblijven tijdens de kerstnachtdienst boven water om vervolgens weer onder de golven te verdwijnen.

Met man en macht probeert de Protestantse Kerk die onderzeebootchristenen te activeren tot een langer bovenwaters bestaan. Maar helaas, na kerst kunnen de noodstoeltjes weer een jaar de kerkkrochten in.

(http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3560073/2013/12/11/Onderzeebootchristenen-lokken.dhtml

Nomineren
Zelf ook woorden of uitdrukkingen nomineren voor de Vaagtaalverkiezing 2014? Dat kan. Zet je nominaties hieronder als commentaar of stuur een mailtje naar arjen@vaagtaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>