Tangconstructieschrijfwedstrijd

Wedstrijd: schrijf de langst leesbare tangconstructie

Regels zijn er om te negeren. Vandaar deze wedstrijd: schrijf een zo lang mogelijke, maar nog wel leesbare/begrijpelijke tangconstructie (dat laatste is natuurlijk subjectief…).

Je kunt je tangconstructies tot eind februari als commentaar ‘inleveren’ onderaan deze pagina. Daarna  bepaalt de vaagtaalredactie de winnaar. Naast eeuwige roem en hopelijk een hoop schrijfplezier, levert dat de winnaar een exemplaar op van de Stijlwijzer schriftelijk rapporteren.

Je mag natuurlijk ook volstrekt onleesbare gedrochten van tangconstructies insturen. Het liefst voorbeelden die je ‘in het wild’ gevonden hebt, bijvoorbeeld op je werk of in je brievenbus. Dan kunnen we met z’n allen lekker gruwelen!

Bij de 25 elementaire schrijfregels lees je meer over tangconstructies.

Ter inspiratie alvast deze kommaloze tangconstructie van 74 woorden:

  • De langbenige en onwaarschijnlijk aantrekkelijke in haar blauwgrijze minirokje van velours van een duur en exclusief designerlabel uiterst sexy geklede langharige blonde goedgekapte vrouw stapte gracieus met haar strak door de stof van haar nauwelijks iets aan de verbeelding overlatende rok omspannen volle en veelbelovende billen bijna schonkig heupwiegend en nagekeken door veel hun tot de pijngrens nek verdraaiende afgetrapte spijkerbroek dragende slonzig geklede mannen met ranzige bierbuikjes en vettige overhemden over het trottoir.

Heb je overigens ontdekt wat de ‘dichtgeknepen’ hoofdzin is? Kort, maar krachtig:

  • de vrouw stapte over het trottoir.

Succes en geniet van het schrijven!

Een gedachte over “Tangconstructieschrijfwedstrijd

  1. Richard Engelfriet

    Op grond van de overigens buitengewoon curieuze oproep van het in het algemeen als bedachtzaam bekend staande bureau Vaagtaal, hiermee overigens niet implicerend dat het hier genoemde bureau aan kritiek van mijn kant onderhevig is, heb ik vanuit diverse meer en minder realistische perspectieven, waarbij ik rekening heb proberen te houden met zowel de voor- als de nadelen, opties zorgvuldig afgewogen rondom mijn eigen inzending en hierbij in alle rust en nuance besloten om mijn naar alle waarschijnlijkheid in goede aarde vallende inzending, waarbij ik mijzelf uiteraard realiseer dat er uit diverse hoeken zowel gefundeerde als ongefundeerde kritiek kan worden geuit die mogelijk ook gevolgen heeft voor eventuele toekomstige inzendingen, te plaatsen onderaan de verder volstrekt leesbare en doorwrochte oproep aan de kant van het eerder genoemde bureau, dat gevestigd is op een locatie die mij tot op heden nog volstrekt onbekend is en wat maakt dat ik, ongeacht de uitkomst van deze verder erg ludieke actie, uiteraard open sta voor het nuttigen van een kopje heerlijke koffie ter plaatse. Ik ben benieuwd of ik win ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>