Kernwaarden!

Onze kernwaarden: vaag, vrijblijvend en voor de hand liggend
Kernwaarden. Jouw bedrijf heeft ze gegarandeerd. Om precies te zijn, drie stuks. En uiteraard met minimaal één van de volgende termen: passie, duurzaam, kwaliteit, respect, transparant, integriteit of ambitie.

Van Ahold tot Aegon, van Rabobank tot Randstad. Ieder bedrijf heeft kernwaarden. Kernwaarden die met veel geld en moeite bedacht zijn. Maar wat zeggen die kernwaarden nu eigenlijk? Helemaal niets. Het zijn stuk voor stuk open deuren. Het bewijs? Doe de Grote Kernwaarden Quiz!

De Grote Kernwaarden Quiz
De quiz bestaat uit 6 vragen. Weet jij welke kernwaarden bij welk bedrijf horen?

Kernonwaardig
• AEGON wil kwaliteit leveren. Dat zegt niets, want geen enkel bedrijf zal beweren troep te leveren
• De bibliotheek Hengelo is toegankelijk. Handig, zo’n bibliotheek waar je ook naar binnen kunt. Zou dit daarom zijn verkozen tot de ‘beste bibliotheek van Nederland’ ?
• De Rabobank gaat voor duurzaamheid, een begrip dat al jaren hoog scoort in de Vaagtaalverkiezing en alle betekenis verloren heeft
• ABN Amro is ambitieus. Prima, maar wat heeft de klant daar aan? Die wil gewoon een betaalrekening
• KPMG is kleurrijk, maar op de website overheerst zakelijk blauw…

Waarom kernwaarden?
Het idee achter kernwaarden is mooi: herkenbaarheid voor de klant, leidraad voor het personeel. Zo gebruikt ABN Amro de kernwaarden als ‘toetssteen bij het realiseren van de missie en doelstellingen’. En bij KPN is het de bedoeling dat alle medewerkers de kernwaarden ‘als uitgangspunt voor hun handelen nemen’. Helaas blijft het meestal bij een duur betaald ‘missie- en visierapport’, waarna iedereen weer op de oude manier aan het werk gaat .

tip lamp!!! Bespaartip
Kernwaarden zijn een heerlijk speeltje voor consultants. Uurtje factuurtje gaan ze de hei op om samen met de klant een lijstje kloeke kernwaarden op te stellen. Drie is het magische getal, maar meer mag ook voor wie echt niet kan kiezen. Is jouw bedrijf ook op zoek naar kernwaarden? Simpel, kies er lukraak drie uit onze quiz. Resultaat gegarandeerd, en flink goedkoper dan een sessie met een Corporate Identity Goeroe. Durf je dat niet aan? Stuur dan een mail naar info@vaagtaal.nl. Wij stellen graag een offerte voor je op.

3 gedachten over “Kernwaarden!

  1. Pingback: Grote Kernwaarden Quiz! | Vaagtaal

  2. Pingback: Een bedrijf met een missie… natuurlijk | Vaagtaal

  3. Pingback: Wat doe je als duurzaamheid een nep-kernwaarde blijkt te zijn? « Waves of Change

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>