Vaagtaalverkiezing 2011 van start

==> Ga hier stemmen <==

Sta je in je kracht? Doe dan mee met de Vaagtaalverkiezing, hét helemaal top lifestyle-event voor nieuwe- en ouwetijdskinderen die meevechten voor duurzaam taalgebruik, en de bestaande taalkundige kaders durven te verlaten om vaagtaal voorgoed te resomeren.

Geniet van onze talige beleidshandreiking en stap in de nieuwe werkelijkheid van duidelijke taal 2.0. Grijp je kans, want we gaan de misschien wel de beste poll van Nederland kick-offen: breng je stem uit op de vaagste woordjes en uitdrukkinkjes van 2011!

Ga naar jouw Mijn Vaagtaal en breng je stem uit onder het genot van een heerlijk glaasje functionele zuivel vergezeld van een ambachtelijk-biologisch gebakken fabrieksbroodje, terwijl je gesitueerd bent in een stilstaande trein die, weliswaar voorzien van onboard internet,  kennelijk toch te kampen heeft met logistieke problemen.

Vind je het stembiljet te gedecontextualiseerd of vrees je voor een heroverwogen waterbedeffect? Volg dan een vaagtaalverdiepingstraject op www.vaagtaal.nl of gooi een speer in de wei met een mailtje naar info@vaagtaal.nl. Wees gerust, jouw mailtje heeft de volle aandacht van onze gepassioneerde customer caretakers!

Doe mee aan de twitteractie – tot 14 september – en win een exemplaar van het boek ‘Vaagtaal’.

2 gedachten over “Vaagtaalverkiezing 2011 van start

  1. Gerdien de Jong

    Beste vaagtalers,

    In het bedrijf waar ik werk zijn aardig wat ‘talige bijzonderheden’ te bespeuren. Zo is er een manager die het verschil tussen de werkwoorden ‘hebben’en ‘zijn” niet kent. “Dat ben ik even nodig” is zijn manier om te zeggen dat hij iets nodig heeft. Maar dit schijnt dialect te zijn, dus dat kan hij niet helpen. Een andere manager voorziet al zijn teksten van handenvol uitroeptekens!

    Onze directeur is kampioen vaagtaal. Haar specialiteit is nietszeggende metaforen. De OR en directeur zitten ‘samen in een bootje’, met haar managementteam zit ze ‘samen op de voorbank’ (van de auto). Bij zwaarder weer werd aan oudere werknemers de suggestie gedaan om ‘hun horizon te verbreden’ (eerder te stoppen met werken.

    De mooiste blijft haar kunstje om van een bijvoegelijk naamwoord een zelfstandig naamwoord te maken. Een lastig probleem wordt dan ‘een lastige’. Na een presentatie vol verbijsterende wolligheid denk ik dan: “Elke keer weer iets vaags verzinnen blijft een lastige, maaaaarrrrr…. (het is haar weer gelukt!). O ja, ik werk in een bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>