Het is niet onwaar, echt niet!

Er zijn al ruim 250 nominaties binnen voor de Vaagtaalverkiezing 2010. Hieronder een kleine bloemlezing. Ook vaagtaal nomineren? Dat kan tot 15 augustus.

Niets is minder waar
“De uitdrukking is zo onnodig ingewikkeld. De mensen die hem gebruiken durven niet te zeggen: dat is onzin. Bij het gebruik ervan dwaalt de luisteraar af van het verhaal dat verteller vertelt. De luisteraar moet namelijk gaan nadenken over wat verteller nou eigenlijk bedoelt en kan daardoor niet meer luisteren!“

Wat je ziet is dat
“Niemand hoeft mij uit te leggen wat ik zie – dat zie ik zelf. Veelgebruikt in de politiek.“

Ik heb zoiets van
“Gehoord van een sporter: "Ik had zoiets van ik ga er gewoon voor." Eh? Ik heb wel enig idee wat ze ermee bedoelde, maar met Nederlands heeft het niets te maken.“

Mensen weer aan het werk helpen
“Wordt door de VVD (Rutte) gebruikt als eufemisme voor "mensen korten op hun uitkering" of het dwingen van uitkeringsgerechtigden tot het verrichten van werkzaamheden tegen een vergoeding die onder het minimumloon ligt.“
Doorrouteren
“Het woord komt regelmatig naar voren in de IT organisatie waar ik werk. Men heeft het over het doorrouteren van storingsmeldingen naar de juiste oplosteams.“

Senior process controller
“Gelezen in een personeelsadvertentie. Letterlijk betekent het dat ze een oudere lopende-bandmedewerker zoeken. Maar uit de gestelde leeftijdsgrens van maximaal 25 jaar en het geboden loon blijkt dat ze gewoon een jonge lopende-bandmedewerker zoeken, zonder opleiding. Met name de eufemistische dikdoenerij in personeelsadvertenties is ergerlijk, dom en getuigt vaak van een ontstellend gebrek aan taalkennis, zowel van het Nederlands, als van andere talen (meestal Engels).”
(zie http://vacaturekraker.nl voor meer personeelspraat)

Hartelijk dank aan alle inzenders!

Een gedachte over “Het is niet onwaar, echt niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>