ff chillen

De jeugd heeft de toekomst. Hun taal ook. Geleidelijk aan wordt jongerentaal onderdeel van het Nederlands. Taal leeft! Toch kan ik het niet laten mijn elfjarige nichtje een ‘wijze’ les te geven over de veranderlijkheid van taal.

‘Wist je dat chillen iets van jouw generatie is? Wij childen vroeger nooit.’

Mijn nichtje kijkt me wantrouwig aan.

‘Jullie childen niet? Wat deden jullie dan?’

‘Wij deden het eventjes rustig aan. Of we lagen wat te ontspannen op de bank’.

‘Nou, dan childen jullie dus ook, dûh!’

Een gedachte over “ff chillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>