Qbuzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sinds 13 december verzorgt Qbuzz alle busverbindingen in Groningen en Drenthe. Trots presenteert deze nieuwe vervoerder de dienstregeling in een keurig uitziend boekje.

Het lijkt er allemaal een stuk beter op te worden. Vooral de reizigers in het grensgebied bij Schoonebeek komen er goed vanaf. Vanaf de grens bij Nieuw-Schoonebeek is er nu bijvoorbeeld een heuze spitslijn die ’s morgens elk halfuur naar Emmen rijdt. Ook reizigers die in Coevorden overstappen op de trein hebben geluk. De aansluiting op de stoptreinen van en naar Zwolle is vanaf nu naadloos.

‘Heerlijk! Wat een vooruitgang!’, denkt de argeloze reiziger in het grensgebied, ‘nooit meer stressen in de spits, maar met een krant en een thermoskan met koffie in de spitslijn naar het werk.’ Helaas, schijn bedriegt. Alleen om 6:34 en 7:04 kan de spitsreiziger vanaf de grens in Nieuw Schoonebeek naar Emmen reizen.

Dat is inderdaad om het halfuur…. nou ja, één keertje dan. Daarna is de spits kennelijk voorbij. Wie later op de dag naar Emmen wil reizen, heeft pech. Morgen is er weer een dag, mét spitslijn.

En dan die naadloze aansluiting op de stoptrein in Coevorden. 3 minuten bedraagt die naadloze aansluiting. De enkeling die dit haalt, heeft inderdaad een naadloze verbinding, maar de meesten zullen de trein voor hun neus weg zien rijden. Zeker met al die sneeuw en gladheid.

Eén overstap haalt Qbuzz wel: de naadloze overstap op een rode vaagtaalkaart, elk halfuur weer. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>