Breda wint Jaap van der Doef-prijs

Dat ambtenaren niet bekend staan om hun sprankelende schrijfstijl is algemeen bekend. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op deze regel: ambtenaren van de gemeente Breda ontvingen deze week de Jaap van der Doef-prijs voor de best geschreven beleidsnotitie. En terecht, want de nota ‘Iedereen doet mee, want iedereen is nodig – visie arbeidsmarktbeleid 2009-2015’ is duidelijk goed geformuleerd.

Over de taal van de notitie zegt de jury: “De stijl van de nota is goed. Er is sprake van actief taalgebruik en goedlopende zinnen. Bovendien staat er weinig wollige taal in. Het stuk is logisch opgebouwd.”

Breda, proficiat! Andere inzenders waren duidelijk minder ver:

Wegens ontschotting van de onderkant heeft er een kanteling plaatsgevonden van de 6-minuten zone, dit leidt tot respijtzorg van de focusklanten in de civil society, dat enkel door multichanneling en outreachend werken kan worden verholpen.

Gelukkig, vaagtaal.nl is nog niet overbodig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>