Redelijke wanordelijkheden

De opsomming is een lastige stijlfiguur, en ook het opstellen van gedragsregels is niet eenvoudig. De combinatie hiervan – een opsomming van gedragsregels – resulteert in winkelcentrum Gansehof in een wel heel merkwaardige tekst.

Letterlijk gelezen mag je in Gansehof niet stapvoets rijden met je scootmobiel. Ook mag je niet tegen een raamkozijn zitten als je tegelijkertijd op de vloer ligt. Dat laatste is natuurlijk al verdomd lastig, maar de maker van deze regels houdt kennelijk met alles rekening.

Gelukkig is niet alles verboden: als je een ‘redelijk doel’ hebt, mag je mensen lastig vallen. Een ‘redelijk doel’ is een rekbaar begrip.  Een straatschoffie die het gewoon leuk vindt om te etteren, vindt zelf dat hij een heel redelijk doel heeft.

Eén gedragsregel blijft zelfs na zorgvuldig herlezen een groot mysterie:

Het is verboden in het winkelcentrum zich tezamen met anderen te begeven naar al dan niet tezamen met anderen deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden.

Het zal duidelijk zijn. Met deze huisregels smeekt winkelcentrum Gansehof om een rode vaagtaalkaart. Nu maar hopen dat deze rode kaart geen aanleiding tot wanordelijkheden geeft.

verbodsbord shopping centre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>