18 gedachten over “top 15 Vaagtaalverkiezing 2009

 1. Mark

  Hatelijke woorden ja! Maar wat dacht je van al die Engelse termen waar gewoon Nederlandse woorden voor bestaan?

  ‘Target’, ‘business plan’, ‘assessment’ en ‘sale’ … En wat ik vaak hoor: “Ik heb je even een ‘file’ gestuurd.” Argh!

 2. Rik van der Helm

  Oh wat jammer dat ik deze nu pas tegenkom. Ik had Zo graag mijn bijdrage geleverd. Nou ja, volgend jaar ben ik er op tijd bij. Ondertussen zorg ik dat de uitslagen hier op kantoor “even op de mail worden gezet”.

 3. danielsundt

  …met name gewoon… ook zo lelijk.
  …as (cq) je begrijpt wat ik bedoel… (alsof de
  aangesprokene niet goed bij zinnen is)

 4. Lonneke

  Weet je wie op tv erg met dat “je ding doen’ begonnen is? Tooske bij een van de eerste afleveringen van Idols. Ik ergerde me er toen al kapot aan…. en nu nog meer! ;)

 5. Margareth

  Ik citeer graag een stukje voor u uit een eindrapportage van mijn bedrijf: “Het programmanetwerk benut bestaande netwerken en sluit aan bij de (beleids)ontwikkeling van de organisaties. Het netwerk vervult een coördinerende, faciliterende rol vanuit directe lijnen binnen de organisaties. Op deze manier sluiten we aan bij de wens om commitment en betrokkenheid voor de programma’s te vergroten.” Als meerwaarde van het ‘programmanetwerk’ wordt verderop in het stuk ‘pragmatische verankering’ genoemd. Wat een gruwelijk vaag gewauwel!

 6. admin Bericht auteur

  Beste Margareth,

  Inderdaad een knap staaltje vaagtaal. Vooral ‘pragmatische verankering’ klinkt goed, maar wat zou het betekenen? Zou je dat eens kunnen navragen?

  Groet,

  Arjen

 7. Rik van der Helm

  D*ck :
  @Rik: het is onderwijl of intussen……

  Bedankt voor je reaktie. Ik realiseer me dat ik zelf ook soms vaagtaal bezig zonder dat te realiseren. Dus je liet me schrikken. Enig nazoeken doet me voorlopig toch volharden in het gebruik van ‘Ondertussen’.

  http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/429/
  Sommige taalgebruikers menen ten onrechte dat ondertussen een contaminatie is van onderwijl en intussen.

 8. FM uit E

  Hier nog een duit in het zakje: we moeten trust en confidence zien te establishen in deze environment. Dit is ook geen baas of manager maar een Senior Vice President. Zeg maar een bejaarde Wouter Bos

 9. Matthijs

  een citaat uit een project management plan:
  Alle CI’s (configuration items) als vastgelegd in de PCB* documentindex en de baselinevereisten ten behoeve van de gate reviews, worden gereviewd en Approved door alle stakeholders bij de betreffende milestone. De review reports (WPI’s indien van toepassing) en approvals worden in de PCB als evidence bewaard. De verschillende full kit reviews gelden als mijlpaal review voor de verschillende baselines. E.e.a zal in de PA-S (self-assesment) ende PA-I getoest worden.
  * Project Control Book = Projectdirectory

 10. Matthijs

  @ Arjen

  ik ook! En ik vergat de kop nog: Milestone Reviews
  ik ga het ook aangeven bij degene die het heeft opgesteld. Ik ben benieuwd naar zijn reactie.

 11. Lydia K.

  Goh, heb je het al gehoord, mijn buurman is pas overleden. Reaktie van een andere buurvrouw: oh, OK dat is erg.
  Grgrgrgrgrg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>