Revolutionair nieuw product

Er zijn steeds meer reeën in Nederland. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar helaas hebben die beestjes de akelige gewoonte om zich op de openbare rijbaan te begeven. En dat is minder leuk.

Samen met heuse WBE’s (even voor de goede orde: dit zijn wildbeheereenheden) voert de gemeente Emmen nu proeven uit met een revolutionair nieuw product. Het product moet reeën er van weerhouden om de weg op te gaan. Eerst werden hiervoor reflecterende windmolentjes gebruikt. Dat werkte niet. Gelukkig zijn ze er nu: ‘reflecterende wildspiegels’ (Dagblad van het Noorden, 8 september 2009).

Reflecterende spiegels die het wild moeten afschrikken, dat klinkt in eerste instantie als een ware revolutie. De echte revolutie houden we echter nog te goed: door het bijvoeglijk naamwoord reflecterende suggereren de wildliefhebbers namelijk dat er ook niet-reflecterende spiegels bestaan. En dat is inderdaad revolutionair! Of tijd om die spiegel eens goed schoon te maken.

2 gedachten over “Revolutionair nieuw product

  1. Bert Veerman

    Ach, ik heb al veertig jaar een spiegelreflexcamera. Hij doet het nog steeds. Waar was u al die jaren met uw slimste-jongetje-van-de-klas opmerkingen?

  2. Herman

    Een po wordt ook wel een nachtspiegel genoemd. Misschien gaat het dus om reflecterende WC’s voor het wild. Daar zou ik als ree ook goed van schrikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>