Chaos op school

Kleuters lopen verdwaasd door de gang. In de deuropening van de gele groep staat een klein meisje met blonde vlechtjes. Aan haar linkerhand bungelt slapjes een groezelige knuffelaap. Ze huilt. De juf van de groene groep tuurt met een strak gezicht naar het gewoel in de school.

Wat is hier aan de hand? Is het een mislukte ontruimingsoefening? Is er een dreigbrief ontvangen? Is er een kind zoek? Nee, gelukkig niets van dat alles. De oorzaak van deze chaos is een mysterieuze tekst op het mededelingenbord:

  • Gezien het feit dat de jongere kinderen van de groene groep ’s middags slapen, is er door ons besloten dat de kinderen het vijfde uur doorbrengen met spelen in de gele groep. Het begeleidingsrooster blijft nochtans hetzelfde.

Wie gaat nu waar spelen? En wanneer? En waarom? Zo zie je maar: vaagtaal veroorzaakt groot én klein leed. Vandaar dat deze schrijftechnisch minder begaafde juf een welverdiende rode kaart krijgt.

2 gedachten over “Chaos op school

  1. Jan Schreuder

    De kleuters van de groene groep die niet slapen (=wie?)moeten het vijfde uur (=wanneer?) naar het lokaal van de gele groep. Waarom?: omdat de allerjongsten van de groene groep moeten slapen! Volkomen duidelijk, van mij krijgt de juf een groene kaart. J.S.

  2. Björn

    Deze moet je duidelijk even in z’n context zien. Ik neem aan dat de klassen van deze school kleurtjes hebben gekregen in plaats van nummertjes. Als je dat niet in een keer begrijpt (wat volkomen logisch is), is aan deze zin geen touw vast te knopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>