Up to your neck in vaagtaal

up-to-your-neck-in-vaagtaal4

Het was weer eens tijd voor een nieuwe spijkerbroek. In een etalage hing een poster. Groot en geel met rode letters: up to 50%. Dat is mooi, dacht ik, en stapte de winkel binnen. Maar hoe ik ook zocht, nergens vijftig procent korting. Wel heel veel twintig en dertig procent.

‘Wat heb je met vijftig procent korting?’ Vroeg ik het meisje achter de toonbank.

‘Vijftig… O, niet zo veel…’ Ze keek eens goed rond in haar eigen winkel. ‘Niets eigenlijk.’

Heeft ze gelogen met haar korting tot vijftig procent? Strikt genomen niet.

‘Ik heb goed nieuws voor je,’ zeg ik tegen het meisje, ‘ik ga hier een enorme omzet maken.’

Ze kijkt verheugd op en ziet hoe ik naar de uitgang loop. In de deuropening draai ik me om.

‘Jawel, ik ga bij jou tot wel honderd broeken kopen.’

Een gedachte over “Up to your neck in vaagtaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>