Rookverbod gaat in rook op

duiveltjeHet gerechtshof in Leeuwarden heeft de eigenaren van het Groningse café De Kachel vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. Eerder sprak het gerechtshof in Den Bosch het Bredase café Victoria al vrij.

Café de Kachel heeft het rookverbod overtreden. Toch heeft het hof in Leeuwarden het café vrijgesproken. De wet bevat „geen verplichting voor horecaondernemers zonder personeel een rookverbod in te stellen”, aldus het gerechtshof in Leeuwarden.

Iedereen kent de intentie van minister Klink. Inderdaad, een rookverbod in de horeca. Toch blijkt zijn wet niet uitvoerbaar. Hij heeft zijn wet zo vaag geformuleerd, dat café-eigenaren er alle kanten mee uit kunnen. Weliswaar staat er dat cafés verplicht zijn om maatregelen te treffen te roken, er staat niet dat ze roken ook moeten verbieden. En voor iets wat niet in de wet staat, kun je ook niet gestraft worden

Voor deze onduidelijke formulering krijgt minister Klink een rode kaart. Doordat hij zijn wet onduidelijk heeft verwoord, dreigt zijn hele beleid te mislukken. Als dat geen vaagtaal is.

Een gedachte over “Rookverbod gaat in rook op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>