De fiets als journalistieke modegril

Nieuwsmedia houden elkaar angstvallig in de gaten en kopiëren elkaar. Zo kan het gebeuren dat iets eenvoudigs als de oer-Hollandse fiets ineens overal opduikt. De fiets als wereldnieuws.

‘Drie Duitsers en een Ier op de fiets ontvoerd in zuiden Iran’

Het ontvoeren van toeristen kan een lucratieve bezigheid zijn, maar het blijft een gevaarlijk beroep, dat ontvoeren. Zeker in arme landen waar de ontvoerders geen geld hebben voor een deugdelijke vluchtauto. De fiets biedt dan uitkomst.

Nederlands opbouwsucces: Afghaanse militairen leren fietsen

‘In werkelijkheid maken de Amerikanen nog steeds de dienst uit. Achter de schermen hebben Amerikaanse officieren in Kaboel al veel druk uitgeoefend op de Nederlanders om zich te gaan concentreren op het vechten en hun wederopbouwidealen te laten voor wat ze zijn. Daar doorheen fietst het steeds actiever wordende nationale leger van Afghanistan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>