Flapdrol

‘In mijn perceptie vertoont de heer Koenders uiterlijke kenmerken van een menselijk uitwerpsel van een minder vaste substantie dan gebruikelijk.’

Dat zou vaagtaal zijn, maar gelukkig praat Jan Marijnissen duidelijke taal. Hij maakte Bert Koenders, minister van ontwikkelingssamenwerking, uit voor flapdrol. Of is ‘flapdrol’ ook vaagtaal? Waarom Koenders namelijk een flapdrol zou zijn, dat zei Marijnissen er niet bij. Was het om hetgeen Koenders zei of misschien omdat zijn haar niet goed zat?

Zo kan zelfs een krasse uitspraak toch vaagtaal zijn. ‘Ik vind u een flapdrol omdat u te weinig opkomt voor ontwikkelingslanden.’ Dat zou duidelijke taal zijn geweest. Een losse flapdrol, dat is alleen maar een onbeleefde losse flodder.

Een gedachte over “Flapdrol

  1. Casper

    Hij had het ook expres gezegd kunnen hebben (vulgarisme). Zo kom je wel eens tegen ‘Dat vind ik behoorlijk klote, meneer’ terwijl je het niet verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>